روش شستشوی پرده: بهترین روش شستن پرده‌های مدرن و پارچه‌ای

روش شستشوی پرده

روش شستشوی پرده یکی از مهم‌ترین نکاتی است که هنگام انتخاب پرده باید در نظر بگیرید. پرده‌ها مکان خوبی برای تجمع گردوغبار و آلودگی هستند. همچنین باکتری‌ها، ویروس‌ها و سایر ذرات موجود در هوا را جذب می‌کنند، به همین دلیل شستشویشان اهمیت زیادی دارد. اگر بتوانید پرده‌های خود را به راحتی تمیز کنید، تمایل شما برای تمیز کردن و گردگیری آن‌ها بیشتر می‌شود. به خاطر داشته باشید شستشوی پرده‌ها باید به روش مناسب انجام شود، زیرا شستشوی نامناسب می‌تواند باعث آسیب به پرده‌ها شده و عمر مفید آن‌ها را بکاهد. در ادامه همراه ما باشید تا با روش شستشوی انواع مختلف پرده‌ آشنا شوید.

پرده چیست؟

پرده یکی از المان‌های دکوراسیون داخلی است که معمولاً برای پوشاندن پنجره‌ها یا درب‌هایی که به فضای بیرون راه دارند، استفاده می‌شود و می‌تواند برای جدا کردن فضاهای مختلف از هم یا کاربردهای دیگر نیز مورد استفاده قرار گیرد. پرده‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • پرده‌های دکوراتیو: این نوع پرده‌ها، به دلیل زیبایی، رنگ و طرح برای پوشاندن پنجره‌ها و تزیین اتاق‌ها و سالن‌ها استفاده می‌شوند. پرده‌های دکوراتیو معمولاً جنبه تزیینی دارند و حرکت نمی‌کنند. پرده‌های دکوری کناری از این نوع پرده‌ها هستند.
  • پرده‌های کاربردی: این نوع پرده‌ها به دلیل وظیفه‌ای که دارند برای حفظ حریم خصوصی، کنترل نور، عایق‌بندی حرارتی و… استفاده می‌شوند.

پرده‌ها می‌توانند از جنس‌های متفاوتی مانند پارچه، الیاف شیشه، پی‌وی‌سی، بامبو، پلاستیک، چوب و… تولید شوند و در رنگ‌ها و طرح‌های مختلفی موجودند. اگر روش شستشوی پرده و نحوه نگهداری از آن درست باشد، می‌تواند به مدت طولانی مورد استفاده قرار گیرد.

با نگهداری درست پرده، می‌توانید آن را به مدت طولانی استفاده کنید.
با نگهداری درست پرده، می‌توانید آن را به مدت طولانی استفاده کنید.

انواع پرده

پرده‌ها انواع مختلفی دارند و بسته به نحوه ساخت و طراحی، می‌توانند به دسته‌های مختلف تقسیم‌ شوند:

پرده شید

پرده شید ظاهری شبیه به صفحه صاف دارد. جنس این پرده معمولاً پارچه‌ پلی‌استر است و طراحی آن بالارو است؛ به این صورت که یک میله در بالای پرده قرار می‌گیرد که با کشیدن زنجیر یا فشار دادن دکمه روی ریموت کنترل، پارچه پرده دور آن پیچیده شده و پرده بالا و پایین می‌شود.

پرده شید برای کاهش نور و حفظ حریم خصوصی در محیط‌های اداری و خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. شما می‌توانید ارتفاع پرده را به اندازه‌ دلخواه تنظیم کنید و میزان ورود نور به اتاق و حریم خصوصی خود را کنترل نمایید. این پرده می‌تواند با پرده پارچه‌ای ترکیب شود تا دکوراسیونی تلفیقی و جذاب به وجود آورد و در عین حال امکان کنترل بیشتر روی نور فراهم شود.

پرده شید انواع مختلفی مثل پرده شید ساده و مات، پرده شید شاین و اکلیلی، پرده شید بلک اوت دارد. بسته به سلیقه و نیاز خود می‌توانید از انواع پرده شید استفاده کنید؛ برای مثال پرده شید بلک اوت بهترین گزینه به عنوان پرده اتاق خواب، اتاق کنفرانس و … است.

حراج!
شروع قیمت از 863,363 تومان
حراج!
شروع قیمت از 536,250 تومان
حراج!
شروع قیمت از 819,000 تومان
حراج!
شروع قیمت از 536,250 تومان
1,426,425 تومان
حراج!
شروع قیمت از 668,525 تومان
حراج!
شروع قیمت از 787,500 تومان
حراج!
شروع قیمت از 841,050 تومان
حراج!
شروع قیمت از 682,500 تومان
حراج!
شروع قیمت از 1,218,750 تومان

پرده دابل شید

پرده دابل شید، پرده‌ای مدرن است که از دو لایه شید و تور تشکیل شده و هر یک مکانیزم مستقلی برای باز و بسته‌ کردن دارند؛ طوری که می‌توانید هر یک را جداگانه بالا و پایین ببرید. لایه شید به عنوان زیرپرده و آستر عمل می‌کند و وظیفه کنترل ورود نور به اتاق را بر عهده دارد. لایه تور، نور وارد شده را یکنواخت و متعادل می‌کند. این نوع پرده برای کنترل میزان نور و حریم خصوصی کاربرد زیادی دارد. شما بسته به نیاز خود می‌توانید یکی از لایه‌ها را باز کرده و دیگری را بسته نگه دارید یا هر دو لایه را به کار برید. تنوع طرح و رنگ پرده دو مکانیزم بسیار زیاد است و با انواع دکوراسیون‌ها ترکیب می‌شود.

پرده زبرا

پرده زبرا نوع بسیار محبوب و پرطرفدار انواع پرده شیک و مدرن است که مانند دیگر پرده‌های مدرن روش شستشوی منحصر به‌فردی دارد. این پرده از نوارهای موازی، افقی و یک‌درمیان تور و پارچه تشکیل شده است. پرده زبرا میله‌ای دارد که پارچه پرده مشابه تسمه دور آن می‌چرخد. شما می‌توانید لاین‌های تور را مقابل هم و لاین‌های پارچه را مقابل هم قرار دهید تا از 50% نور طبیعی روز بهره‌مند گردید. با حرکت‌ دادن لاین‌ها می‌توانید میزان ورود نور را کمتر کنید تا این‌که کاملاً متوقف شود. در این حالت لاین‌های تور مقابل پارچه قرار می‌گیرند و تاریکی لازم مهیا می‌شود. اگر پرده را کاملاً بالا بزنید، می‌توانید ورود کامل نور را داشته باشید.

پرده زبرای مجموعه‌ی پرده بازار، به راحتی قابل نگهداری است.
پرده زبرای مجموعه‌ی پرده بازار، به راحتی قابل نگهداری است.

پرده ورتیلاین

پرده ورتیلاین که به آن پرده زبرا عمودی هم گفته می‌شود، قدرت کنترل نور پرده زبرا را دارد؛ با این تفاوت که می‌توانید جهت نور را هم تغییر دهید. این پرده از اسلایدهای جدا از هم تشکیل شده است. هر اسلاید از تور و پارچه ساخته شده و طراحی آن به گونه‌ای است که هیچ نیازی به زیرپرده و پرده‌های دکوری کناری ندارد. شما می‌توانید بدون کنار زدن آن از میان پرده رد شوید یا پنجره را به طور کامل باز کنید.

پرده سان اسکرین

این پرده نوعی پرده مدرن است که از پارچه فایبرگلاس و PVC تولید می‌شود. ویژگی اصلی پرده سان اسکرین جلوگیری از ورود اشعه‌های مضر ماوراءبنفش نور خورشید به داخل محیط است. با داشتن این پرده می‌توانید از خود و وسایل اتاقتان در برابر نور خورشید محافظت کنید.

انواع پرده پارچه‌ای کلاسیک و سنتی

پرده‌های پارچه‌ای همان پرده‌هایی هستند که بارها آن‌ها را در خانه‌های مختلف دیده‌ایم. این پرده‌ها از انواع مختلف پارچه تهیه می‌شوند و مدل‌های گوناگونی مانند پرده پلیسه، پرده والان‌دار، پرده کافه‌ای، پرده نیم‌کافه، ست کامل پرده و … دارند.

حراج!
1,750,000 تومان (هر متر مربع)
حراج!
تماس بگیرید
1,750,000 تومان (هر متر مربع)
حراج!
1,750,000 تومان (هر متر مربع)
حراج!
1,750,000 تومان (هر متر مربع)
در انبار موجود نمی باشد
(هر متر مربع)
حراج!
1,350,000 تومان (هر متر مربع)
حراج!
1,350,000 تومان (هر متر مربع)
در انبار موجود نمی باشد
(هر متر مربع)
حراج!
1,350,000 تومان (هر متر مربع)
حراج!
1,350,000 تومان (هر متر مربع)

آیا لازم است برای شستشو پرده را جدا کرد؟

روش شستشوی پرده بسته به نوع پرده، جنس و شرایط آن متفاوت است و ممکن است نیاز به جدا کردن آن از پنجره یا درب وجود داشته باشد. پرده‌های مدرن مانند پرده زبرا، پرده دابل شید، پرده شید و پرده ورتیلاین از پارچه پلی‌استر تولید می‌شوند که ضد آب است. این خاصیت باعث می‌شود نظافت و شستشوی پرده بسیار آسان باشد، طوری که برای تمیز کردن آن نیازی به جدا کردن پرده نداشته باشید و با دستمال مرطوب هم بتوانید به راحتی این کار را انجام دهید.

پارچه پلی‌استر برخلاف پارچه‌های طبیعی آنتی‌استاتیک است. بنابراین گردوغبار، آلودگی‌ و مو را به سختی جذب می‌کند و دیرتر از پرده‌های دیگر کثیف می‌شود. این پارچه ویژگی‌های خاصی دارد که عبارتند از:

  • دوام و مقاومت بالا در برابر خراشیدگی و پارگی
  • مقاومت بالا در برابر چروک شدن و عدم نیاز به اتو
  • قابلیت شستشو و نگهداری آسان
  • خشک شدن سریع

پرده‌های پارچه‌ای سنتی از جنس‌های مختلفی مانند کتان، پنبه، پشم، ابریشم و… تولید می‌شوند و روش شستشوی پرده بسته به جنس آن متفاوت است. در ادامه به بررسی روش‌های مختلف شستشوی پرده می‌پردازیم.

اکثر پرده‌های پارچه‌ای را باید با دست یا لباسشویی بشویید.
اکثر پرده‌های پارچه‌ای را باید با دست یا لباسشویی بشویید.

روش شستشوی پرده مدرن

روش شستشوی پرده‌های مدرن مانند پرده شید، پرده دابل شید و پرده زبرا که از پارچه پلی‌استر تولید شده‌اند، بسیار آسان است. ابتدا باید پرده را گردگیری کنید. برای این کار می‌توانید از جاروبرقی یا دستمال نرم استفاده کنید. جاروبرقی را روی قدرت مکش کم تنظیم کنید و از یک سری با برس ملایم استفاده نمایید. در صورتی که دستگاه شما چنین قطعه‌ای ندارد، جوراب نازک را روی لوله جاروبرقی بکشید تا پارچه پرده داخل لوله مکش نشود. سپس پرده خود را از بالا به پایین (در پرده زبرا از چپ به راست روی نوارهای پرده) تمیز کنید و این کار را برای هر دو طرف پرده انجام دهید. توجه داشته باشید نیازی به جدا کردن پرده نیست.

گردگیری پرده‌های شید، دابل شید، زبرا و ورتیلاین، برای تمیز کردن آن‌ها کافی است، اما اگر احساس می‌کنید به نظافت بیشتری نیاز است، می‌توانید از دستمال مرطوب استفاده کنید. کافی است دستمال میکروفایبر نرم را مرطوب کنید و پرده خود را از بالا به پایین تمیز کنید. همچنین می‌توانید مقداری آب ولرم و تمیزکننده ملایم مانند صابون یا شامپو فرش را در ظرف بریزید و ترکیب کنید. سپس دستمال خود را با آن مرطوب نمایید و کار شستشو را انجام دهید.

روش شستشوی پرده مدرن برای پاک‌ کردن لکه‌ها هم به همین ترتیب است؛ با این تفاوت که باید لکه‌ها را با تأکید بیشتری پاک کنید، یعنی پارچه میکروفایبر را به دفعات بیشتری روی لکه بکشید، اما از اعمال فشار زیاد پرهیز کنید، زیرا ممکن است شکل پرده به هم بریزد.

پرده‌های مدرن، به راحتی با دستمال مرطوب تمیز می‌شوند.
پرده‌های مدرن، به راحتی با دستمال مرطوب تمیز می‌شوند.

اگر مدت زمان طولانی است که پرده خود را تمیز نکرده‌اید و ترجیح می‌دهید این کار را با دقت بیشتری انجام دهید، می‌توانید پرده را از جای خود جدا کنید. پس از جدا کردن پرده آن را روی یک سطح صاف پهن کنید و کار تمیز کردن را انجام دهید. بگذارید تا در معرض هوا و به طور طبیعی خشک شود. سپس آن را آویزان کنید. هیچ‌گاه از سشوار یا دیگر خشک‌کننده‌های هوای داغ به منظور خشک‌ کردن پرده استفاده نکنید، زیرا ممکن است پارچه آن را خراب کند و پرده را از شکل بیندازد.

روش شستشوی پرده پارچه‌ای

روش شستشوی پرده‌های پارچه‌ای کلاسیک بسته به نوع پارچه به کار رفته متفاوت است، اما در بیشتر آن‌ها پرده باید از ریل جدا شده و اصطلاحاً پایین آورده شود. این پرده‌ها را می‌توانید با دست یا با لباسشویی بشویید.

 بیشتر پرده‌های پرز‌دار، ظریف و حساس به سایش را نباید با ماشین لباسشویی شست. این دسته از پرده‌ها باید با دست شسته شوند. همچنین، پرده‌های قدیمی‌ یا بافت‌های خاص هم نیاز به شستشو با دست دارند تا از خرابی آن‌ها جلوگیری شود. در هر صورت، پیش از شستشو بهتر است روش شستشوی پرده را پیدا نموده و بر اساس آن اقدام کنید.

استفاده از ماشین لباسشویی برای شستشوی پرده روشی سریع و آسان است. اگر پارچه پرده شما قابل شستشو با ماشین باشد، کار شما بسیار آسان می‌شود. توجه داشته باشید از میان پرده‌های مدرن، پرده ورتیلاین را می‌توانید با ماشین لباسشویی بشویید که یک مزیت برای دارندگان این نوع پرده محسوب می‌شود.

قبل از انجام هر گونه شستشوی پرده با ماشین لباسشویی، باید به نشانه‌های روی پارچه توجه کنید تا مطمئن شوید پارچه برای شستشو در ماشین لباسشویی مناسب است. هنگامی‌که می‌خواهید پرده را با ماشین لباسشویی بشویید، باید لوازم جانبی مانند گیره‌ها را از پرده جدا کنید. پرده را به طور منظم و با تاخوردگی‌های مرتب در ماشین لباسشویی قرار دهید و برنامه شستشو را طبق جنس پارچه انتخاب کنید.

برای شستشوی پرده، باید از مایع شوینده‌ای استفاده کنید که برای پارچه‌های حساس طراحی شده باشد. برای پارچه‌های حساس، از آب سرد استفاده کنید. آب گرم ممکن است باعث تغییر رنگ پرده شود. پس از اتمام شستشو، پرده را از ماشین لباسشویی درآورید و بگذارید با قرار گرفتن در جریان هوای آزاد خشک شود، سپس در صورت نیاز آن را اتو زده و آویزان کنید.

در هر صورت، پیش از شروع به شستشو، بهتر است برچسب و روش شستشوی پرده‌ را بررسی کنید تا مطمئن شوید پرده با چه روش‌هایی می‌تواند شستشو داده شود و چه محدودیت‌هایی دارد.

بیشتر بخوانید: شستشوی پرده خانگی

آیا شستشوی پرده با ابزار نظافتی خاصی امکان‌پذیر است؟

در روش شستشوی پرده‌های مدرن مانند پرده شید، پرده دابل شید، پرده زبرا، پرده ورتیلاین و پرده سان اسکرین نیازی به ابزار نظافتی خاصی نیست. به راحتی می‌توانید این پرده‌ها را با دستمال مرطوب تمیز کنید. گردگیری آن‌ها هم با جاروبرقی امکان‌پذیر است و هیچ دردسری برای شما ایجاد نمی‌کند. برای شستشوی این پرده‌ها می‌توانید از مواد شوینده ملایم و محلول شوینده هم استفاده نمایید. همچنین برخی از پرده‌ها مانند پرده ورتیلاین قابلیت شستشو در ماشین لباسشویی را دارند. در این صورت می‌توانید از این روش استفاده کنید.

پرده ورتیلاین قابلیت شستشو در ماشین لباسشویی را دارد.
پرده ورتیلاین قابلیت شستشو در ماشین لباسشویی را دارد.

برای شستشوی پرده‌های پارچه‌ای‌ بهتر است برچسبی را که روش شستشوی پرده‌ در آن درج شده است، بررسی نموده و بر اساس آن عمل کنید. همچنین اگر پرده شما دارای لوازم جانبی است، باید ابتدا آن‌ها را از پرده جدا کنید و سپس پرده را بشویید.

برای شستشوی پرده‌های پارچه‌ای ابزار نظافتی خاصی وجود دارد. برخی ابزارهایی که می‌توانید برای شستشوی این پرده‌ها از آن‌ها استفاده کنید، عبارتند از:

  • ماشین لباسشویی با برنامه خاص شستشوی پرده: برخی از ماشین‌های لباسشویی دارای برنامه‌های خاصی هستند که می‌توانند به شما در شستشوی پرده‌ها کمک کنند. این برنامه‌ها با استفاده از تنظیمات خاص، پرده‌ها را با آب و مواد شوینده خاصی شستشو می‌دهند.
  • نرم‌کننده پرده: نرم‌کننده پرده محلولی خاص است که باعث شستشوی آسان‌تر و خشک شدن سریع‌تر پرده‌ها می‌شود. شما می‌توانید این محلول را با آب مخلوط کنید و پرده‌ها را با آن بشویید.
  • ماشین خشک‌کن: ماشین خشک‌کن ابزاری خاص است که به شما در خشک‌ کردن پرده‌هایتان کمک می‌کند. شما می‌توانید پرده‌ها را داخل این دستگاه قرار داده و آن‌ها را در زمانی نسبتاً کوتاه خشک کنید.

روش شستشوی پرده باید طوری باشد که شما به راحتی و در کمترین زمان ممکن بتوانید آن‌ها را پاک کنید. بر این اساس، پرده‌های مدرن اعم از پرده شید، پرده دابل شید، پرده زبرا، پرده ورتیلاین و پرده سان اسکرین آسان‌ترین روش شستشو را دارند و برای تمیز کردن آن‌ها نیازی به جدا کردن پرده نیست. در فروشگاه اینترنتی پرده بازار می‌توانید انواع پرده‌های مدرن را مشاهده نموده و خریداری کنید.

منبع +

چه فاکتورهایی در انتخاب روش شستشوی مناسب مؤثرند؟

+ نوع پرده
+ جنس پرده

چگونه می‌توان لکه پرده‌های مدرن را پاک کرد؟

برای از بین بردن لک‌ها، پارچه میکروفایبر را به دفعات بیشتری روی لکه بکشید، اما از اعمال فشار زیاد پرهیز کنید، زیرا ممکن است شکل پرده به هم بریزد.

امتیاز شما به این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.