انتخاب پرده پذیرایی: راهنمای کامل انتخاب بهترین رنگ و طرح

انتخاب پرده پذیرایی

انتخاب پرده پذیرایی یکی از چالشی‌ترین انتخاب‌هایی است که هنگام خرید پرده منزل با آن مواجه می‌شوید. پرده پذیرایی نه تنها باید زیبا بوده و با سبک و دکوراسیون منزل هماهنگی کامل داشته باشد، بلکه باید مانند دیگر پرده‌ها کاربردی باشد و نیازهای شما را برطرف کند. عمده‌ترین کاربردهای پرده پذیرایی، حفظ حریم خصوصی منزل و کنترل میزان نور وارد شده به محیط است. این ملاحظات و توجه به نکات مهم و اساسی انتخاب پرده پذیرایی باعث می‌شود انتخاب بسیار خوبی داشته باشید و هیچ‌گاه از خرید خود ناراضی نشوید.

پرده پذیرایی چیست؟

یکی از مهم‌ترین مکان‌های منزل که توجه به دیزاین و دکوراسیون آن اهمیت دارد، اتاقی است که در آن از مهمانان خود پذیرایی می‌کنید. در اکثر خانه‌های امروزی، این اتاق با اتاق نشیمن اعضای خانواده یکی است. پرده پذیرایی به پرده‌ای گفته می‌شود که برای پوشاندن پنجره‌های اتاق پذیرایی استفاده می‌شود. از این رو، انتخاب مناسب آن نقش مهمی ‌‌در ظاهر کلی منزل دارد.

پرده پذیرایی می‌تواند هر مدلی که شما دوست داشته باشید، مانند پرده پلیسه‌دار، ست پرده، پرده پانچ، پرده شید، پرده دابل شید، پرده زبرا، پرده ورتیلاین و… باشد. این موضوع کاملاً به انتخاب و سلیقه شما بستگی دارد، اما همیشه پرده‌ای را انتخاب کنید که با سطح رسمی ‌بودن اتاق متناسب باشد. در فضاهای مدرن و مینیمال از پرده‌های متناسب با آن استفاده کنید. برخی از بهترین پرده‌هایی که می‌توانید در این فضاها استفاده نمایید، انواع پرده شید، پرده دابل شید، پرده زبرا، پرده زبرا عمودی و پرده سان اسکرین است.

پرده ورتیلاین، یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای اتاق پذیرایی
پرده ورتیلاین، یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای اتاق پذیرایی

چه پرده‌ای مناسب پذیرایی است؟

انتخاب پرده پذیرایی تا حد زیادی به سبک دکوراسیون منزل و همچنین بودجه شما بستگی دارد. از آن‌جا که اتاق پذیرایی محل تجمع اعضای منزل و مهمانان است، اکثر افراد ترجیح می‌دهند زیباترین نوع پرده را برای آن انتخاب کنند.

پرده پذیرایی بسته به اینکه چه انتظاراتی از آن دارید، می‌تواند بسیار متنوع باشد. اگر حفظ حریم خصوصی در اولویت شما است، می‌توانید از ترکیب پرده شید و پرده معمولی پارچه‌ای استفاده کنید. پرده شید نوعی پرده مدرن است که از یک لایه پارچه صاف و در ابعاد پنجره ساخته شده است. این پرده توسط غلتک‌هایی که در بالای پرده تعبیه شده، جمع می‌شود و در حالتی که جمع شده است، دیده نمی‌شود. بنابراین می‌تواند گزینه بسیار خوبی برای اتاق پذیرایی باشد.

شما می‌توانید پرده شید را با یک پرده شفاف مانند پرده تور ترکیب کنید تا هم حریم خصوصی شما حفظ شود و هم نور وارد شده به منزل متعادل و مطبوع گردد. این ترکیب بخصوص برای دیزاین مدرن بسیار جذاب است و به عنوان یک پرده شیک محسوب می‌شود.

پرده‌های سنگین معمولاً شیک و مجلل هستند و می‌توانند مکمل دکوراسیون کلاسیک و سنتی منزل شما باشند.
پرده‌های سنگین معمولاً شیک و مجلل هستند و می‌توانند مکمل دکوراسیون کلاسیک و سنتی منزل شما باشند.

اگر علاوه بر حفظ حریم خصوصی، کنترل نور هم برای شما اهمیت دارد، آنچه حرف اول را می‌زند، انتخاب درست پارچه است. شما می‌توانید از پرده‌هایی با پارچه‌های ضخیم و سنگین مانند مخمل برای پرده پذیرایی استفاده کنید. پرده‌های سنگین معمولاً شیک و مجلل هستند و می‌توانند مکمل دکوراسیون کلاسیک و سنتی منزل شما باشند.

پرده اتاق پذیرایی می‌تواند طرح‌دار و با رنگ‌های خنثی یا طرح‌دار و با رنگ‌های تند باشد، اما همیشه توجه داشته باشید چه طرح‌ها و رنگ‌های دیگری در محیط وجود دارد. همچنین، اگر تعداد پنجره‌ها زیاد باشد، هر رنگ یا طرحی روی پرده‌ها بر اتاق غالب می‌شود.

پرده‌های حریر، نور شدید و خیره‌کننده خورشید را متعادل و پخش می‌کنند.
پرده‌های حریر، نور شدید و خیره‌کننده خورشید را متعادل و پخش می‌کنند.

پرده‌های شفاف مانند پرده تور و پرده حریر گزینه بسیار خوبی برای کنترل نور وارد شده به منزل هستند، زیرا به نور اجازه ورود به محیط را می‌دهند و در عین حال، نور شدید و خیره‌کننده خورشید را متعادل و پخش می‌کنند. شما می‌توانید از پرده‌های حریر همراه با یک پرده مخمل استفاده کنید تا هم حریم خصوصی خود را حفظ کنید و هم امکان کنترل نور را داشته باشید. پرده‌های با ضخامت متوسط مانند پرده لنین اجازه ورود نور را می‌دهند، اما به خوبی پرده‌های شفاف این کار را انجام نمی‌دهند.

پرده سان اسکرین از ورود اشعه‌های UVA خورشید به داخل منزل جلوگیری می‌کند.
پرده سان اسکرین از ورود اشعه‌های UVA خورشید به داخل منزل جلوگیری می‌کند.

پرده سان اسکرین نوعی پرده مدرن است که گزینه مناسبی برای پرده اتاق پذیرایی، بخصوص در فضاهای نورگیر به شمار می‌آید. این نوع پرده در عین حال که نور وارد شده به محیط را متعادل می‌کند، مانع از ورود اشعه‌های UVA خورشید به داخل منزل می‌شود و محیط امن و سالمی را برای پوست بدن شما فراهم می‌کند.

با دابل شید می‌توانید کنترل بالایی روی میزان نور ورودی به خانه داشته باشید.
با دابل شید می‌توانید کنترل بالایی روی میزان نور ورودی به خانه داشته باشید.

یک گزینه بسیار خوب برای پرده اتاق پذیرایی، پرده دو مکانیزم است. پرده دو مکانیزم ساختاری شبیه پرده شید دارد، با این تفاوت که به جای یک لایه از دو لایه پرده ساخته شده است. لایه اول می‌تواند پرده شید ساده یا پرده شید بلک اوت باشد و به عنوان زیرپرده برای لایه دوم عمل ‌کند. لایه دوم معمولاً از جنس تور است و با انواع مختلف تور، مانند تور ساده، تور گل‌دوزی، تور گل‌دوزی با تکه‌دوزی‌های چرم و مخمل‌دوزی، تور دانتل، تور با طرح‌های یاکما قابل اجرا است. یاکما نوعی طرح است که با سوزاندن اسید چاپ روی پارچه زده می‌شود.

پرده‌های بلک اوت مانند دیوار عمل کرده و مانع ورود نور به محیط می‌شوند.
پرده‌های بلک اوت مانند دیوار عمل کرده و مانع ورود نور به محیط می‌شوند.

امروزه پرده‌هایی به نام پرده بلک اوت در بازار موجود هستند که نور طبیعی را کاملاً مسدود می‌کنند. این پرده‌ها درست مانند دیوار عمل می‌کنند و اجازه ورود هیچ نوری را نمی‌دهند. پرده شید بلک اوت یکی از انواع پرده‌های شید است که می‌توانید به عنوان پرده پذیرایی استفاده کنید و فضای تاریکی در اتاق پذیرایی خود به وجود آورید. همچنین این پرده‌ها گزینه بسیار خوبی برای پرده اتاق خواب هستند.

پرده زبرا، گزینه‌ای عالی برای علاقه‌مندان به دیزاین مدرن
پرده زبرا، گزینه‌ای عالی برای علاقه‌مندان به دیزاین مدرن

اگر به دیزاین مدرن علاقه‌مند هستید، غیر از پرده شید و پرده شب و روز، پرده زبرا هم می‌تواند انتخاب پرده پذیرایی شما باشد. پرده زبرا از پرده‌های محبوب و پرطرفدار برای پرده پذیرایی است. این پرده از لایه‌های موازی تور و پارچه تشکیل شده و حالت سایه روشن دارد. همچنین امکان تاریک‌ کردن کامل محیط را فراهم می‌کند.

یک انتخاب خوب دیگر برای پرده اتاق پذیرایی، پرده ورتیلاین است. این نوع پرده ساختاری شبیه به پرده زبرا دارد، اما نوارهای آن به صورت عمودی قرار گرفته‌اند که می‌تواند به بلندتر نشان‌ دادن سقف اتاق و بالطبع بزرگ‌تر نشان ‌دادن محیط کمک کند. پرده ورتیلاین مانند دیگر انواع پرده مدرن برای دیزاین‌های مینیمال و مدرن بسیار مناسب است.

حراج!

پرده ورتیلاین

پرده ورتیلاین خط دار

1,350,000 تومان (هر متر مربع)
حراج!

پرده ورتیلاین

پرده ورتیلاین ساده

1,350,000 تومان (هر متر مربع)

آیا پرده پذیرایی باید ابعاد خاصی داشته باشد؟

به همان اندازه که انتخاب پرده پذیرایی مناسب مهم است، انتخاب ابعاد درست هم اهمیت دارد. پیش از اینکه پرده اتاق پذیرایی خود را سفارش دهید، باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید چه عرض و طولی داشته باشد. برای انتخاب طول ممکن است بسته به ارتفاع پنجره و ارتفاعی که می‌خواهید میله پرده را نصب کنید، محدودیت‌هایی در نحوه آویزان ‌شدن پرده‌ داشته باشید.

پرده‌های کوتاه به هیچ عنوان برای اتاق پذیرایی مناسب نیستند و ظاهری بسیار قدیمی ‌دارند. اگر داشتن پرده‌های بلند به هر دلیلی امکان‌پذیر نیست، فقط از پرده‌های مدرن مانند پرده شید، پرده دابل شید، پرده زبرا، پرده ورتیلاین و پرده سان اسکرین استفاده کنید. با استفاده از راهنمای اندازه‌‌گیری ابعاد پنجره، می‌توانید این پرده‌ها را در ابعاد قاب پنجره سفارش دهید. به طور کلی، پرده اتاق پذیرایی می‌تواند دارای طول‌های مختلف باشد؛ از جمله:

اگر پرده پذیرایی برایتان صرفاً جنبه تزئینی دارد، ارتفاع آن را 15 تا 30 سانتی‌متر بیشتر از کف  در نظر بگیرید.
اگر پرده پذیرایی برایتان صرفاً جنبه تزئینی دارد، ارتفاع آن را 15 تا 30 سانتی‌متر بیشتر از کف در نظر بگیرید.
  • 1 سانتی‌متر بالای زمین
  • 2.5 تا 7.5 سانتی‌متر بیشتر از اندازه تا کف: این نوع پرده‌ها به کف برخورد می‌کنند و تنها اندکی روی زمین کشیده می‌شوند.
  • 15 تا 30 سانتی‌متر بیشتر از اندازه تا کف: در این حالت پرده روی زمین تا می‌خورد و کاملاً فرو می‌ریزد.

هر سه اندازه فوق ظاهر باشکوهی دارند و اتاق را زیباتر نشان می‌دهند. پرده‌هایی که روی زمین کشیده نمی‌شوند، برای خانه‌هایی که کودک یا حیوان خانگی دارند، مناسب‌تر است. همچنین گردوغبار و آلودگی کمتری به خود جذب می‌کند. اگر پرده اتاق پذیرایی شما صرفا جنبه تزئینی دارد و آن را به صورت مرتب باز و بسته نمی‌کنید، اندازه 15 تا 30 سانتی‌متر بیشتر از کف گزینه خوبی است و ظاهر مجلل، امروزی و مدرنی به اتاق پذیرایی شما می‌دهد.

برای تعیین عرض پرده باید مشخص کنید آیا می‌خواهید پرده‌ها کل پنجره را بپوشانند یا خیر. اگر از ترکیب پرده معمولی و پرده شید استفاده می‌کنید یا اگر پرده‌ها صرفاً تزئینی هستند، نیازی به محاسبه دقیق ندارید، اما اگر می‌خواهید کل پنجره را بپوشانید، باید محاسبات بیشتری انجام دهید.

در اندازه‌گیری پنجره دقت زیادی داشته باشید.
در اندازه‌گیری پنجره دقت زیادی داشته باشید.

هنگام اندازه‌گیری عرض، 30 سانتی‌متر به هر طرف اضافه کنید تا مطمئن شوید که قالب پنجره را کاملاً می‌پوشاند و به اندازه کافی پهن است که کل میله و قاب پرده را بپوشاند. میله پرده باید بین 10 تا 15 سانتی‌متر بیشتر از هر طرف قاب پنجره باشد. پانل‌ها و ملزومات پرده استاندارد معمولاً 120 سانتی‌متر عرض دارند.

توجه داشته باشید صرفنظر از اینکه پنجره‌ها به چه ترتیبی در اتاق پذیرایی شما قرار گرفته‌اند، تمام پرده‌ها را باید از یک ارتفاع آویزان کنید. این کار برای اینکه اتاق منسجم به نظر برسد و پرده‌ها طول یکسانی داشته باشند، ضروری است.

بیشتر بخوانید: بهترین مدل‌های پرده خانگی

رنگ‌های جذاب برای پرده پذیرایی

انتخاب پرده پذیرایی به رنگ دیوار و مبلمان شما بستگی دارد. بسته به سلیقه و خواست خود می‌توانید پرده‌هایی را انتخاب کنید که یا با دکوراسیون اتاق هماهنگ باشند یا با آن تضاد ایجاد کند. اگر می‌خواهید پرده نقطه کانونی اتاق و مرکز توجه باشد، رنگی را انتخاب کنید که با مبلمان و دیوارها در تضاد باشد. همچنین بهتر است رنگ پرده پذیرایی مکمل سایه دیوارها باشد.

رنگ و طرح پرده پذیرایی بهتر است مکمل دیزاین داخلی باشد.
رنگ و طرح پرده پذیرایی بهتر است مکمل دیزاین داخلی باشد.

پیش از تصمیم‌گیری در مورد رنگ پرده پذیرایی، ظاهر کلی فضای خود را ارزیابی کنید؛ برای مثال اگر دیوارهای اتاق شما صورتی است، می‌توانید از پرده‌های شفاف سفید و اگر دیوارهای اتاق خاکستری است، از پرده‌های آبی سرمه‌ای استفاده کنید.

برای دکوراسیون‌های تک رنگ، استفاده از پرده‌های طرح‌دار انتخاب مطلوبی است.
برای دکوراسیون‌های تک رنگ، استفاده از پرده‌های طرح‌دار انتخاب مطلوبی است.

اگر همه وسایل موجود در اتاق ساده و تک‌رنگ هستند، استفاده از پرده‌های طرح‌دار می‌تواند انتخاب مطلوبی باشد. برعکس آن هم صادق است؛ یعنی بهتر است از پرده‌های ساده برای اتاق‌هایی که مملو از وسایل پرنقش‌ونگار، طرح‌دار و دکوراسیون سنتی هستند، استفاده کنید.

 خصوصیات پرده پذیرایی خوب

اول از همه به خاطر داشته باشید پارچه پرده پذیرایی باید با پارچه پرده‌های دیگر اتاق‌ها متفاوت باشد. در واقع، پرده باید متناسب با ویژگی‌های اتاقی باشد که در آن قرار دارد. اتاق پذیرایی را نمی‌توان با اتاق خواب، آشپزخانه یا حمام مقایسه کرد. در نتیجه، پرده پذیرایی باید منحصر به فرد، خاص و متناسب با فضایی باشد که در آن کل خانواده جمع می‌شوند و از دوستان، اقوام و مهمانان خود پذیرایی می‌کنند.

پانل‌های پرده‌ای سبک، بیشتر جنبه تزئینی دارند.
در محیط‌هایی با نور زیاد بهتر است از پرده‌هایی با رنگ خنثی استفاده کنید.

اگر اتاق پذیرایی شما پر از نور است، بهتر است از پرده‌هایی با رنگ‌های بسیار تند خودداری کنید، زیرا رنگ آن‌ها به مرور زمان زیر نور خورشید محو می‌شود و مجبور به تعویض می‌شوید. در این شرایط بهتر است از رنگ‌های خنثی که با مبلمان شما مطابقت دارند، استفاده کنید. مناسب‌ترین انتخاب پرده پذیرایی، استفاده از پارچه‌هایی مانند مخمل، کتان یا ابریشم هستند که ماندگاری بیشتری دارند. برخی از مهم‌ترین خصوصیات پرده پذیرایی خوب عبارتند از:

کنترل روشنایی محیط

اولین خصوصیت پرده پذیرایی خوب، کنترل روشنایی محیط است. انتخاب پرده پذیرایی به ویژگی‌های خانه و اثری که می‌خواهید به دست آورید، بستگی دارد. اگر اتاق پذیرایی شما بزرگ و روشن است، می‌توانید از پرده‌های رنگی، ساده یا طرح‌دار استفاده کنید. برای کاهش روشنایی از بیرون، پارچه‌های سنگین‌تر مناسب هستند. اگر می‌خواهید مسدود شدن کامل نور را داشته باشید، پرده شید بلک اوت بهترین انتخاب ممکن است.

اگر می‌خواهید مسدودشدگی کامل نور را داشته باشید، پرده شید بلک اوت را انتخاب کنید.
اگر می‌خواهید مسدودشدگی کامل نور را داشته باشید، پرده شید بلک اوت را انتخاب کنید.

اگر اتاق پذیرایی خیلی بزرگ نیست و روشنایی ناشی از نور طبیعی کم است، باید پرده‌های رنگ روشن یا خنثی را که به عبور اشعه خورشید کمک می‌کنند، انتخاب کنید. سفید و کرم رنگ‌هایی هستند که برای بازتاب و تقویت نور مناسب هستند.

هماهنگی با سبک منزل

پارچه‌هایی که برای پرده اتاق پذیرایی انتخاب می‌کنید، باید با سبک مبلمان شما کاملاً هماهنگ باشند. اگر مبلمان شما مدرن است، پرده‌های اتاق پذیرایی باید از نوع پرده‌های مدرن مانند پرده شید، پرده دابل شید، پرده زبرا، پرده ورتیلاین و پرده سان اسکرین باشد. برعکس، اگر صندوقچه‌ها، قفسه‌های کتاب و مبل‌های کلاسیک دارید، پرده‌ها هم باید تحت‌تأثیر همین سبک باشند.

انتخاب پرده مطابق دکوراسیون، شیوه‌ای اصیل و قدیمی در انتخاب پرده است.
انتخاب پرده مطابق دکوراسیون، شیوه‌ای اصیل و قدیمی در انتخاب پرده است.

داشتن ابعاد درست و دقیق

اندازه پرده پذیرایی بسیار مهم است. اگر به طور کامل پنجره را نپوشاند، وقت و هزینه شما را از بین می‌برد. ابتدا پنجره‌ها را به صورت دقیق اندازه‌گیری کنید، سپس پرده‌هایی با اندازه یکسان بخرید و طول پرده را متناسب با شرایط منزل خود انتخاب کنید.

حفظ حریم خصوصی

یکی از کاربردهای مهم پرده، حفظ حریم خصوصی منزل است. هنگام انتخاب پرده پذیرایی باید این موضوع را در نظر بگیرید و آن را بر اساس نیاز خود تنظیم کنید؛ به عنوان مثال، پرده‌های شفاف حریم خصوصی چندانی فراهم نمی‌کنند. اگر حفظ حریم خصوصی برای شما اهمیت زیادی ندارد و دنبال سبکی جذاب و مدرن هستید، پرده‌های شفاف مانند تور بسیار مناسب هستند. در غیر این صورت می‌توانید از پرده‌های دیگر یا ترکیب پرده‌ها با هم استفاده کنید.

پرده پذیرایی ضمن کنترل نور و زیباسازی محیط، باید حافظ حریم خصوصی باشد.
پرده پذیرایی ضمن کنترل نور و زیباسازی محیط، باید حافظ حریم خصوصی باشد.

انتخاب پرده پذیرایی که هم زیبا باشد، هم نیازهای شما را برآورده کند و هم با دکوراسیون و دیزاین منزل هماهنگی داشته باشد، یک انتخاب سخت و چالش‌برانگیز است، اما نکات مهمی ‌وجود دارد که اگر آن‌ها را در نظر بگیرید، می‌توانند بسیار کمک‌کننده باشند.

بیشتر بخوانید: بهترین رنگ پرده برای دکوراسیون منزل

شما می‌توانید بسته به سبک دکوراسیون منزل خود از پرده‌های مدرن یا پرده‌های کلاسیک و سنتی استفاده کنید و ظاهر زیبا و منحصربه فردی به وجود آورید. در این مقاله تلاش شدههمه آنچه نیاز است در انتخاب پرده پذیرایی بدانید، در اختیار شما قرار گیرد. امیدواریم توانسته باشیم در این زمینه به شما کمک کنیم.

در انتخاب پرده پذیرایی باید به چه عواملی توجه نمود؟

+ کنترل روشنایی محیط
+ هماهنگی با سبک منزل
+ داشتن ابعاد درست و دقیق
+ حفظ حریم خصوصی

چه ارتفاعی برای پرده پذیرایی مناسب‌تر است؟

+ 1 سانتی‌متر بالای زمین
+ 2.5 تا 7.5 سانتی‌متر بیشتر از اندازه کف
+ 15 تا 30 سانتی‌متر بیشتر از اندازه تا کف

امتیاز شما به این مقاله

One thought on “انتخاب پرده پذیرایی: راهنمای کامل انتخاب بهترین رنگ و طرح

  1. اشتراک ها: بهترین مدل های پرده خانگی: راهنمای انتخاب بهترین پرده برای خانه - پرده بازار

  2. اشتراک ها: راهنمای انتخاب رنگ پرده پذیرایی: نحوه ترکیب رنگ در پرده‌ها - پرده بازار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.